Content & Experiences

Digital First. Dat is het principe waarmee we werken bij Giesbers Retail. Alle content die wij creëren zal in eerste instantie veelal gebruikt wordt voor digitale platformen. We zijn experts in content op het gebied van (mobile)websites, webshops en loyalty apps. Ons online design team vervaardigd dagelijks de meest uiteenlopende middelen en content voor een optimale digitale shopper ervaring in de hele customer journey.

Online folders
Haal álles uit de digitale folder. De afgelopen 5 jaar is de interesse in online folders verdubbeld. De consument verandert, kiest zelf zijn kanaal, verwacht content op maat waar en wanneer hij dat zelf wil.

Een online folder vraagt om een andere benadering dan een offline folder. Met algoritmes die de meest relevante producten tonen, behaal je een veel hogere conversie. Neem bijvoorbeeld de online folder van Gamma (te vinden bij onze Cases), die converteert met maar liefst 16%!

Data waar wij mee werken vatten we samen in een 24/7 profiel
– Hoe vaak leest iemand?
– Wat leest iemand?
– Welke categorieën zijn interessant?
– Waar in NL wordt er gelezen?
– Stedelijk of landelijk wonen?
– Welke devices worden gebruikt?

We kiezen welke producten en categorieën het beste aansluiten bij het gebouwde profiel. De Online folder optimaliseren we door middel van een A/B test

Packaging Design
Het design team van Giesbers Retail weet het als geen ander. De uitstraling van een product valt of staat met een goed design. Zonder een creatief en doordacht ontwerp, géén product. De verpakking van een product communiceert namelijk niet alleen de unieke eigenschappen en functies van het verpakte product, maar ook de visie en de relevantie van het merk. Het belang van een communicatief sterk, onderscheidend en tegelijkertijd ook praktisch packaging design is dus erg groot.

E-zine
Regelmatig adviseren we om eens te denken aan het inzetten van een E-zine. Het E-zine is een digitale publicatie. Een browser-based, volledig responsive beeldverhaal, waarin tekst, fotografie en video samenkomen in een eenmalige of periodieke uitgave gericht op een specifieke doelgroep. Het ideale medium om content tot leven te brengen.

Nieuwsbrieven
Creëer de ultieme shopper ervaring met onze data gedreven strategie voor nieuwsbrieven. Wij analyseren de beschikbare data en personaliseren nieuwsbrieven met relevante content. Het liefst 1-op-1 voor je klant. Waar nodig werken we met A/B testen om zo het maximale uit dit middel te halen. Content optimaliseren we on the spot.

Moving Content
Breng je merk in beweging met bewegende content. Onze experts op het gebied van film, animatie en AR bedenken niet alleen de meest waanzinnige concepten voor Online, TV en Instore, ze produceren al die materialen ook. Om er even een paar te noemen: how to’s, social activaties, TV’s, brandfilms, narrowcasting, digitale etalage schermen en ook nieuwe technische hoogstandjes zoals AR voor uw e-commerce platform. Met deze content verrijk je je digitale communicatiekanalen. Zo wordt video content inmiddels beter gerankt en bekeken dan stilstaand beeld.

CGI (Computer Generated Imaging)
Hoe creëer je iets uit niets? CGI biedt ons de mogelijkheid om een 3D-wereld of product te bouwen en daarmee eindeloos te kunnen manipuleren. Veranderen de kleuren van een 3D-keukenmodel? Geen probleem. Een verpakking nog niet van de lopende band, maar wel al nodig voor bijvoorbeeld fotografie of een videoproductie? Geregeld.

Fotografie
We beschikken bij Giesbers Retail over onze eigen foto- en film studio’s. Hier werken onze teams van producers, fotografen, stylisten en decorbouwers elke dag aan uiteenlopende producties. Van product- en foodfotografie tot model/fashion. Maar ook complete settings worden in de studio’s door middel van de nieuwste technieken in beeld gebracht.

E-commerce
Opvallende, creatief gestylde foto’s verkopen beter. Dit tonen vele e-commerce onderzoeken aan. Laat je producten daarom opvallen tussen alle reguliere productbeelden. Onze fotografen bieden die creatieve meerwaarde, passend bij elk merk. Zo werken we toe naar een hogere conversie. We onderzoeken de trends en analyseren de data om zo keer op keer te optimaliseren.

Foodfotografie
Foodfotografie is ons specialisme. Vanuit onze speciale foodstudio brengen we de mooiste gerechten en producten in focus. Dat doen we met meesterchefs en meesters van het licht. We kijken met onze foodstyling nauwkeurig naar de trends van nu en van de toekomst. Om zo tot de mooiste, meest creatieve en opvallende foodfotografie te komen.

Packshots
High-end packshots voor campagne, reclame en editorial. Dat doen we allemaal in onze eigen studio of op locatie. Een snelle manier om direct vrijstaand te fotograferen zonder nabewerking. Een productopname vlijmscherp als basis voor allerlei uitingen. 360 graden met direct een 100% witte of transparante achtergrond. Verhoog vandaag nog je conversie met professionele productfotografie en ga samen met ons op zoek naar de creatieve sweetspot van e-commerce productfotografie.

Lifestyle
In de studio of op locatie werken we aan de mooiste producties om de concepten zo goed mogelijk in beeld te brengen. Vanaf moodboards werken toe naar een eindresultaat met een magische aantrekkingskracht. Het product, geplaatst in de natuurlijke leefomgeving samen met menselijke interactie, converteert het beste. We zijn gespecialiseerd in beleving. Daarmee gaan fotografie en video hand in hand. Met behind-the-scenes en making-of video’s. Alles om de beleving op het hoogste podium te plaatsen.

Corporate
Corporate fotografie voor jaarverslagen, reportages op locaties en magazine’s is een belangrijk onderdeel van onze specialisaties. We brengen organisaties onderscheidend in beeld en trekken een consistente lijn over alle fotografische uitingen. Een uitgedachte strategie van een professionele Linkedin foto tot reportages van diensten en services. Alles in lijn gebracht en passend bij de uitstraling van het bedrijf.

In onze studio’s is niks te gek en willen wij jou als klant in elk mogelijke behoefte zo goed mogelijk bedienen. Daarom beschikken we dan ook over veel verschillende faciliteiten en net zoveel verschillende medewerkers.

Faciliteiten:

  • Packshot studio’s en rondwanden
  • Foodstudio
  • Visagieruimte
  • Logistieke afdeling

Medewerkers:

  • Foodstylisten
  • Stylisten en Set dressers
  • Producers
  • Art Directors

We werken niet alleen in onze studio’s. We kunnen de productie ook realiseren in de studio van een van onze partners. Of huur je liever alleen een studio? Ook daar hebben we mogelijkheden voor.

Realtime content
Realtime content scoort momenteel ontzettend goed. Het is tenslotte actueel en relevant. Zo optimaliseren we nieuwsbrieven met relevante content (ook wel smart content genoemd), we maken de webshop relevant voor de bezoeker en aan de hand van person based marketing wordt de content in je app pas echt een beleving voor de gebruiker.

Een andere vorm van realtime content is het inhaken op de actualiteit door middel van een content strategie voor social media. Je boodschap passen wij aan op wat op dat moment relevant is. Vaak kunnen we deze content voorbereiden op basis van gebeurtenissen waarvan we van tevoren al weten dat ze relevant zullen zijn. Neem bijvoorbeeld een Griep alert van Etos of de BBQ dagen met Karwei.

Radio Commercials
Door onder andere de introductie van DAB is radio nog altijd niet weg te denken in de communciatiemix van de succesvolle retailer. We schrijven pakkende, activerende teksten en casten de juiste stem(men). We creëren een herkenbaar soundlogo en produceren de radiocommercials in één van onze netwerkstudio’s.

Neem contact met ons op

Laten we samen gaan sparren en van shoppen een beleving maken. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

Contact opnemen