Meer insights voor HEMA!

In-folder en on-site dashboard

Challenge

HEMA wil meer inzicht in de resultaten van de online folder. “We missen een dashboard waarop we alle folderdata makkelijk kunnen aflezen”. Juist het ordenen, samenbrengen en inzichtelijk maken is wat de data experts bij Giesbers het liefst doen. Challenge accepted!

Solution

Alle dataprojecten beginnen met een datacheck. Welke data is al aanwezig en waar staat die data precies voor? Meten is weten, maar zorg ervoor dat 100% duidelijk is wát je meet. Je databasis is namelijk goud waard. Behalve bestaande data verzamelen we ook nieuwe, zoals de performance op de verschillende folderplatformen. Alle data van externe platformen, in-folderdata en websitestatistieken worden gecombineerd in één dashboard. Vanaf nu kan HEMA haar bezoekers volgen vanaf de eerste klik in de digitale folder, tot de bestelling op Hema.nl. Te gek toch! En voor de echte datalovers is er in dit dashboard ook ruimte voor A/B-testresultaten. Deze zijn eenvoudig in te zien, zodat je op ieder moment inzicht hebt in wat het best werkt in jouw folder.

Deliverables

HEMA heeft nu een folderdashboard met alle gewenste insights. Een overall pagina, waarop je in een oogopslag de belangrijkste metrics van de folder kunt aflezen. Net als iets diepergaande pagina’s, die inzoomen op specifieke onderdelen zoals de platformen of in-folderdata. Gewoon doorklikken als je meer wilt weten!

Lift me up